Home Nieuws Alternatieve nieuwjaarsreceptie

Alternatieve nieuwjaarsreceptie

door Steven

Hart Boven Hard en Toute Autre Chose in Brussel organiseren op 30 januari 2016 vanaf 14u30 een alternatieve  nieuwjaarsreceptie op het Albertinaplein (dichtbij het Centraal station).

Volgens de NY Times is Brussel ‘het nieuwe Berlijn’. Maar Brussel kampt tegelijkertijd met enorme uitdagingen en alledaagse problemen.Brussel is de derde rijkste regio in Europa maar tegelijkertijd leeft één op vier Brusselaars onder de armoederisicogrens. Elk jaar sterven meer dan 630 mensen voortijdig door de slechte luchtkwaliteit en duizenden ouders vinden geen plaats voor hun kinderen in kinderopvangcentra, lagere en middelbare scholen. Naar schatting 100 000 mensen zonder papieren leven, werken zonder sociale rechten en vallen ten prooi aan uitbuiting en discriminatie. De werkloosheid onder jongeren is in sommige wijken tot 50% hoog. Daarnaast blijven een groot aantal burgers slachtoffer van racisme.

Wij houden van onze regio en zijn inwoners en we wensen niet liever dan dat ze een sociale habitat is, dat ze gastvrij is en op mensenmaat gesneden. Daarom willen we de burgers van Brussel en de verschillende actoren die werken aan leefbare wijken in deze stad samenbrengen tijdens deze alternatieve nieuwjaarsreceptie. Samen lezen en zingen we dat ‘Brussel leeft’, dat wij allemaal op een menswaardige manier kunnen leven en dat er plaats is voor ieder.

Tijdens deze bijeenkomst interpelleren we onze ministers en parlementsleden over de uitdagingen van de stad, onze bekommernissen en onze alternatieve oplossingen.

Verschillende mensen zullen een reuzegrote hartenbrief voorlezen genaamd ‘Brussel leeft!’, waarin we pleiten voor een warme inclusieve stad waar ongelijkheid, discriminatie of verontreiniging geen plaats krijgen. De brief zal ook worden opgestuurd naar de vier regeringen die het meeste invloed uitoefenen op het alledaagse leven van de Brusselaars (federaal, regio Brussel, Vlaamse gemeenschap en Franstalige gemeenschap)

Verder voorzien we tal van kleine en minder kleine activiteiten voor jong en oud.

Op deze Facebook pagina vinden jullie meer informatie over het evenement.

Misschien vind je dit ook interessant