Home Nieuws Tina en Tamara: De Kerstrevue

Tina en Tamara: De Kerstrevue

door Steven
Tina en Tamara: De Kerstrevue

TINA & TAMARA: DE KERSTREVUE

Absurde sketches, onmogelijke acts onder de discobollen, schallende muziek en samenzang, majoretten en fanfare, bekende en minder bekende artiesten: Hart boven Hard gaat on tour met een even komieke als politieke kerstrevue! Aan het eind van het jaar bekijken we de stand van het land door een roze én zwarte bril. Zielig Kerstmis en Ongelukkig Nieuwjaar!

December 2018. Twee multi-religieuze aartsengelen, Tina en Tamara, nemen een break van hun spirituele job, en maken zich op voor een eigenzinnige kerst in ons land. Ze zijn niet bepaald BFF (Bijbelse Friends Forever). Tina schiet graag met scherp, terwijl Tamara wel nog altijd gelooft in de veerkracht van aardse burgers. Maar als flexwerkers in de bijstand hebben ze het beiden even gehad met de toenemende werkdruk, en proberen ze te ontsnappen aan een burn-out. Ze doen een uitstapje op aard voor wat een absurd kerstfeest zal worden…
Tina en Tamara*: de Kerstrevue brengt u een kerstvertelling anno 2018: gekleed in een politiek actueel jasje dat bol staat van fake news, rare maatregelen en pre-verkiezingskoorts. Of ook niet. Maar wel een eigenzinnig jaaroverzicht doorspekt met de nodige absurditeit, glamour en cadeaus.
Tina en Tamara*: de Kerstrevue wordt een bont spektakel vol zwarte humor, kritische kanttekeningen, maar vooral: een positief signaal. Een absurde maar inspirerende avond voor al wie de wereld van vandaag wat beter probeert te begrijpen. Goed voor de goede moed in donkere tijden.
Elke avond wordt anders, met professionele artiesten van allerlei pluimage die het podium komen bezetten met komiek,  zang, dans, circus, … Alleen het montere huisorkest van Met-X is vaste prik. En die ene gigantische kerstboom op scène.

*De namen ‘Tina’ en ‘Tamara’ komen niet uit de lucht vallen. Ze belichamen twee actuele politieke tegenstellingen die met de regelmaat van de klok ons leven (trachten te) domineren: ‘There Is No Alternative’ en ‘There Are Many Alternatives Ready and Available’.

 


Tina en Tamara strijken neer op volgende data en locaties:

  • Ma 10.12.18   Arenberg Antwerpen

  • Di 11.12.18     Vooruit Gent

  • Wo 12.12.18   Kaaitheater Brussel

  • Za 15.12.18     Unie Der Zorgelozen Kortrijk

  • Zo 16.12.18     C-Mine Genk

  • Di 18.12.18      30CC/Schouwburg Leuven


Ticketverkoop start binnenkort, hou deze pagina in de gaten

Tina en Tamara is een productie van Hart boven Hard ontstaan uit verschillende brainstorms met o.a. Benjamin Verdonck, Chokri Ben Chikha, Koekelbergse Alliantie van Knutselaars, Bodé Owa, Johan Petit, Marijke Pinoy, Sara De Roo, Guy Dermul, Eric Corijn, Jonas Van Thielen, Nathan Daems, Mieke Verdun, Geert Six, Joon Bilcke, MetX, Tout Autre Chose, en vele anderen.

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant